top of page

Maska z růžových plátků

Jupí, kvetou růže. Růže doslova a do písmene miluji. Nejkrásnější jsou samozřejmě ve chvíli, kdy jsou zrána orosené a zpola rozvité, ale pokud je chci použít do kosmetiky nebo na sušení, musí samozřejmě oschnout. Růže je nejlepší sbírat opravdu ihned nato, co se vypaří rosa, protože v tu chvíli mají v sobě nejvíce vonných silic. No schválně, zkusili jste si přivonět k růžím ráno i večer? Ten rozdíl je propastný. Zanechám rozplývání se nad květy jako takovými a vrhnu se na příspěvek. Masku si určitě zamilujete, protože se jedná o takový malý přírodní zázrak, který krásně vyhladí pleť. Navíc se velmi snadno přizpůsobuje, stačí zvolit základní oleje a aktivní látky (na olejové bázi) podle momentálního stavu a typu pleti.

Rozpis na cca 200 ml

100 ml oleje lisovaného za studena nebo směsi (použila jsem po třetinách třtinový skvalan, švestkový olej a lískooříškový olej)

3 % pentylene glycol green (vypočítat ze skutečné váhy výsledného množství masky)


Do čisté nádoby výkonného mixéru nalijeme olej a za postupného přidávání růžových plátků směs rozmixujeme do hladka. Přelijeme do misky a zahustíme mixem rýžového pudru a ovesného hedvábí. Poměr je libovolný, lze použít i jen pudr nebo hedvábí. Směs by měla dát natřít na obličej. Poté přimícháme Lift a Bright lipoactiv, vitamín E, promícháme a zvážíme. Přidáme vypočítané množství pentylene glycolu green. Opět promícháme - směs ještě trochu zhoustne - a plníme do čisté dózy.


Při výrobě je nutné použít suché plátky růží. Pokud bychom použili čerstvé, maska by se nedala skladovat a musela by se spotřebovat co nejdříve. Na druhou stranu proč si neudělat s kamarádkami růžovou párty :)


Oleje jsem volila podle sebe. Lze použít v podstatě jakékoliv, přesně podle stavu a potřeb vaší pleti. Stejné je to i s výběrem aktivních látek. Pro svou pleť jsem zvolila Lift (potřebuji se o svou pleť opravdu starat a redukce vrásek k péči už patří :)) a Bright, protože chci, aby byla moje pleť rozzářená a chráněná před tvorbou skvrn. Důležité je volit aktivní látky, které jsou v olejovém médiu (lipoactiv), nebo olejové maceráty (ty ale nejsou tak účinné a zařadila bych je mezi základní olejovou směs). Pentylene glycol green je volitelnou složkou, která má ale v masce několik benefitů. Vykazuje mírné antimikrobiální účinky, zvlhčuje a zvláčňuje pokožku a napomáhá snazšímu průniku účinných látek do pokožky.


Hotovou masku můžeme skladovat až 6 měsíců, ale věřím, že jí spotřebujete mnohem dříve. Lze jí používat dvakrát týdně, kdy jí naneseme na čistou pokožku obličeje, krku a dekoltu. Necháme působit 15 až 20 minut a poté opláchneme vlažnou vodou.


Po pár týdnech používání uvidíme, jak bude naše pleť jen zářit.


Pro zajímavost - na nečistou a aknózní pleť skvěle funguje směs květů řebříčku a bezu černého (olej lískooříškový, révový, jojoba), na pleť velmi citlivou květ heřmánku a měsíčku a skvalan s meruňkovým olejem + Opuncia lipoactiv. Kombinací lze opravdu vymyslet mnoho :)


Díky za to, že sledujete můj blog a že nakupujete suroviny ode mě. Jen díky tomu mohu stále rozšiřovat sortiment hlavně o jedinečné aktivní látky, které jinde nekoupíte.



991 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page