top of page

Jednoduchý peeling

Aktualizováno: 14. 9. 2022

Došel mi peeling. Vzhledem k tomu, že mě o peeling navíc poprosila i moje kamarádka, je jasné, že dávka bude dvojnásobná. Tento peeling je jednoduchý na výrobu, protože se k jeho výrobě používá Mishamix, což je směs emulgačního vosku a vody. Jak se dělá najdete na mém původním blogu ZDE. Mishamix je skvělým základem, který zvládne i začátečník a je perfektní pro další produkty. Do peelingu jsem použila hemiskvalan, který má výborné čistící vlastnosti.

Rozpis na 100 g

75 ml vody

20 kapek Sensicare


Mimo to budeme potřebovat váhu, nerezovou misku, metličku a kapučínovač pro usnadnění práce.

Do vydezinfikované misky odměříme vodu a glyceryl. Dáme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění vosku. Misku vyjmeme a mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladký krém. Můžeme si pomoci druhou miskou s ledovou vodou.


Do takto připraveného základu vmícháme postupně zbytek surovin. Ph peelingu je cca 5,5. Peeling by se měl používat 2 x týdně, majitelky citlivé pleti jednou za 14 dní. Nanáší se na očištěnou pleť a jemným krouživým pohybem se provede masáž. Peelingové částice jsou dostatečně jemné, ale i tak není radno na pokožku moc tlačit. Pokud je vaše pleť extrémně citlivá, můžete místo fosilního peelingu použít strouhané mandle nebo kokos.


Jak jste na tom vy? Používáte peeling pravidelně? A jaký je váš nejoblíbenější?

628 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page