top of page

Jde to i doma

Vždycky mě pobaví, když mi někdo řekne "To se Ti to nakupuje (oblečení), když vypadáš takhle. Jsi trapná (myšleno v legraci)". Ano, jsem štíhlá a výběr oblečení v mé velikosti je celkem slušný, ale ono za tou štíhlostí je docela dril. Až na chuť na sladké, které si fakt dopřávám, se celkem zdravě stravuji a hlavně cvičím. A cvičím doma, protože nemám čas chodit do fitka.

Tady přesně vidíte, s čím si většinou vystačím. To vzadu je pár Push Up Bar. Že se to tak jmenuje jsem našla až dneska :), já tomu říkám vzporky. Je to perfektní pomůcka na cvičení kliků, když máte mít lokty co nejvíce u těla. S touhle pomůckou jich dám 10, bez ní jen s pokrčenými koleny ... Používám je také když mě bolí karpály a ze vzporu chci zvedat ručku pro posílení zad apod.


Sada ručních činek je tak trochu povinnost. Tyhle jsou opravdu základní. Doma mám ještě nakládací, ale ty mají blbé kotouče, takže buď mají 6 kg nebo 11... Asi budu muset investovat do nějaké dámičkovské verze zvedacích želez :) Viděla bych to na tyhle, ty se mi líbí.

Vepředu jsou dva ks tzv. Kettlebell, což je kulové závaží s držadlem. Věděli jste, že se jedná původně o ruskou litinovou činku s názvem Bulina? Ty moje jsou o váze 4 a 8 kg. Už bych potřebovala 6 a 10 kg, takže další nákup. Asi to vezmu jedním vrzem (to se dopravce pronese...).

Kettlebell je skvělou pomůckou pro silová a kondiční cvičení. Já je většinou používám pro procvičení celého těla v jednom bloku.

Nezbytnou pomůckou je samozřejmě i podložka na cvičení. Válet se na zemi jen tak fakt nejde. Nejen že to studí, ale podložka poskytuje potřebnou míru "měkkosti".


Pak už jen člověk potřebuje jen pár metrů čtverečních. Osobně cvičím na ploše 2 x 3,5m, takže nic převratného. Takovou plochu najdete i v sebemenším bytě, max. odsunete konferenční stolek :) .


Co a jak vlastně cvičím? Přiznám se, že hlavně podle citu. Dvakrát do týdne si dávám jakýkoliv Total body workout, ostatní dny pode toho, jak se cítím. Cvičím z 99 % podle oblíbených kanálů na Youtube. Nyní projíždím videa kanálu Popsugar Fitness.

Tak třeba dneska to bylo toto video.

Jak jsem psala, cvičím podle citu. Mám ráda kombinovaná cvičení, kdy se během jednoho pohybu procvičí více svalových partií. Já tím hlavně šetřím čas a navíc mi to opravdu vyhovuje. Jestli miluji nějaký cvik, tak je to tzv. vzpor (plank) na všechny možné způsoby. Tenhle cvik je naprosto fantastický, protože zpevňuje celé tělo.


Pokud budete chtít, mohu postupně dávat tipy na videa, která se mi líbí. Jen bych ráda upozornila na to, že sportuji už nějaký ten pátek. Každý by tedy měl zvážit, na co má a na co ne. Jestli s cvičením začínáte, vybírejte si kratší cvičení pro beginner. Třeba níže uvedené, ale ani to není pro úplné začátečníky :)

Tak co myslíte? Půjdete do toho se mnou?

250 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page