top of page

Jde to i bez opalováku

Aktualizováno: 24. 6. 2020

Možná jsem s tímto příspěvkem trochu mimo sezónu, ale nemám ve zvyku psát a sdílet něco, co nemám na sobě vyzkoušené. Letos poprvé jsem vyrazila k moři bez jakéhokoliv opalovacího prostředku. Přiznám se, že opalovák je pomalu to jediné, co si nevyrábím. Jednak když už na sebe něco mažu, tak mám ráda jistotu, že vím co, a u DIY opalovacího prostředku nikdy s jistotou člověk neví, jaký ochranný faktor má, a za druhé jeho výroba v sobě skýtá několik záludností a já chci mít prostě co možná nejjednodušší život :).

Přiznám se, že jsem se nějakou dobu mořila s fotkou, kde by byla vidět moje normální, rozumějte bílá, kůže a opálená pokožka. Jak asi tušíte a vidíte, nakonec jsem zvolila cestu přehození bílého ručníku přes ruku, protože vyfotit to tak nějak rozumně nešlo. Podotýkám, že v zimě s bílým ručníkem v podstatě splývám a mnohdy se mě okolí ptá, zda je mi dobře...


Vraťme se ale k tématu. Na dovolenou jezdíme v září, tedy mimo hlavní parna, ale věřím, že se to dá zvládnout i přes sezónu. Příští rok to alespoň vyzkouším, protože mořit se se synem 4-5 hodin s učením mě přestalo letos bavit - ty jeho diskuze proč toho má tolik... No nic.


Pokud mě sledujete delší dobu, určitě víte, že nejsem žádný příznivec opalování se na slunci. Přes poledne mě v podstatě ven nikdo nedostane, což platí i o dovolené. No možná si dojdu pro zmrzku, ale to je všechno. Také je o mě všeobecně známo, že mám ráda klobouky, v létě nosím tuniky s dlouhým rukávem... Jak jsem tedy přišla k téhle barvě? Nene, nejedná se o žádný samoopalovací produkt, ale jen a pouze o zdravý přístup ke slunění a o pomoci si s jednou aktivní látkou, která viditelně funguje.


Můj plán byl následující (a v podstatě jsem ho dodržela). Před odchodem na pláž se namazat přípravným olejem a vystavit se slunci jen během plavání a potřebného oschnutí a prohřátí s jedním otočením. Jinak jsem na pláž a na molo, kde syn chytal s mužem ryby, chodila v košili s dlouhým rukávem.


Teď jsem asi nepotěšila nikoho, kdo se rád sluní. Myslím si ale, že doba "grilování" už opravdu pominula a naprostá většina se snaží o nějaký více či méně rozumný přístup. O tom, že nadměrné slunění může mít za následek rakovinu kůže bylo napsáno mnoho a to, že opalováním pokožka rychleji stárne, rovněž.


Jen pro doplnění bych chtěla napsat, že vlasy jsem každý den ošetřovala dvoufázovým ochranným sprejem a na pleť jsem si vzala jen květinovou vodu a olejové sérum Urban Blue a Masážní pleťový olej s přídavkem Bright lipoactiv. Na tělo jsem nechala připravené mléko doma, tak jsem vzala zavděk místním olivovým olejem, byť ho jako úplně nemusím... Samozřejmostí pak byla velká dávka Jemného šampono gelu a balzámu na vlasy. Nic víc jsem si s sebou nevezla. Pro syna pak navíc i meruňkový olej, kterým jsem ho mazala od hlavy až k patě (opalovák rovněž nepotřeboval - ryby chytal v čepici, volné košili a bermudách a do vody si šel jen na chvilku zaplavat a po uschnutí si bral opět košili).


Nepíšu, že můj způsob je nejlepší, ale myslím si, že je docela rozumný a od moře si letos vezu i krásnou barvu. Abych nezapomněla. Ten zázrak, díky kterému jsem se takhle hezky a rychle opálila, se jmenuje TAN lipoactiv.


A aby jste mi rozuměli. Nikoho nenabádám k tomu, aby dělal přesně to, co já. Jen zde sdílím vlastní zkušenost :)

1 102 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page