top of page

Jaro v šatníku - v hlavní roli kalhoty

Mám ráda jaro, opravuji, miluji jaro. Každou zimu si říkám, už aby bylo teplo, všechno začalo kvést, ptáci zpívat... Těším se i na to, jak ze sebe shodím všechno to zimní oblečení, které mě deptá, protože je většinou tmavé barvy. Ale jaro je tady, a že se letos rozjelo pěkně rychle, a s ním přichází změna šatníku. Pokud jste letní typ jako já, pak vám budou s největší pravděpodobností slušet stejné či podobné barvy. Ačkoliv poslední dobou (myslím to obecně), preferuji šaty, tak v mém šatníku najdete samozřejmě i kalhoty a blůzy či košile. Ne vždy mám prostě chuť být za roztomilou "holčičku" v šatičkách.

Mám ráda pastelové barvy, protože mi jednoduše sluší - proč se nepochválit, že :). Letos mám pocit, že na mě vykukují snad z každé výlohy. Navíc je letošní jaro opravdu rozkvetlé, a pokud pominu velké květy, ve kterých se většinou ztrácím (záleží ale na vzoru a střihu), tak si můžu jaro nosit doslova a do písmene všude s sebou. Jsem drobné postavy, proto na mě naštěstí drobné květy nevypadají infantilně, i když mi už 40 bylo - raději nebudu psát kdy.


Na druhou stranu si ale nemyslete, že jsem vyhrála jackpot. Ono ne vždy mají velikost 34 a najít kalhoty, které mi budou sedět je téměř heroický výkon. Buď mi jsou dlouhé, to je nejmenší zlo, nebo mi plandají v pase, to většinou, nebo se tak nějak všelijak krčí... Když se tedy rozhodnu jít si nějaké kalhoty koupit, mířím většinou do Orsay, kde mi kupodivu velikost 34 z 99 % sedí.

Kalhoty a blůza jsou z letošní jarní kolekce Orsay. Oba kousky mě doslova bouchly do očí. Nesnáším totiž zkoušení a vybírání, takže pokud mě tzv. něco nezaujme na první dobrou, odcházím z obchodu po jedné minutě.


Botky jsou z Bati. Pravda, musí ještě trochu povolit, ale díky tomu, že jsou kožené, to snad půjde. Možná kdyby je dělali krapet širší, bylo by to perfektní. No pro krásu se musí trochu trpět.


Koženou bundu mám asi 12 let. Je to takový nesmrtelný kousek v mém šatníku, kterého se prostě nehodlám zbavit. Tak nějak se mi nechce kupovat novou koženou bundu dokud se mi tahle nerozpadne.


Kabelka není sice moc vidět, ale je to má oblíbená "běhací" kabelka. Normálně mám větší, protože patřím mezi dámy, kterým se do kabelky musí vejít buď malý nákup, nebo alespoň lahev šampaňského. Preferuji kvalitní kousky, které vydrží více let. Na rozdíl od slušného počtu párů bot tak mám kabelek jen pár, zato velmi kvalitních a hlavně českých. Jsem přeci patriot. Pokud budete chtít slušný poměr kvality a ceny, pak doporučím kabelky od Marlon. Nyní fungují jen jako eshop, já měla ještě štěstí na kamennou prodejnu, takže znám osobně i majitele, který je velmi ochotný a příjemný.

Druhá fotka je takové mé pojetí business look. Po hodně dlouhé době jsem se rozhodla investovat do kvalitního kostýmu. Fotka trochu zkresluje, protože ve skutečnosti je barva o něco více šedivá. Jak kostým, tak blůza je z mého oblíbeného obchodu Gepard na ulici Dlážděná, blízko Masarykova nádraží. Vše je ve velikosti 36, takže je to trošku volnější, nicméně střih je naprosto perfektní, takže to vypadá tak, jako by to bylo ušité přímo na mě. No a mě alespoň kalhoty neškrtí, když si dám na oběd nášup (opravdu to umím). Kostým skvěle ladí s několika mými staršími blůzami a místo náhrdelníku se klidně dá uvázat hedvábný šátek.


Klobouk jsem koupila v obchodě s bižuterií :) na Hlavním nádraží v Praze, botky mám z loňska z CCC.

Náhrdelník jsem si vyrobila sama. Barevně ladí perfektně.

Tenhle detail blůzy si nemůžu odpustit. Fotka totiž vznikla úplně náhodou, když jsem si hrála s telefonem (prohlížela jsem fotky, které dám k příspěvku) a přišla mi svým způsobem dokonalá.


Za fotky musím poděkovat kamarádce Helče. Ještě jí čeká kolekce s šaty a sukněmi, tak snad bude mít trpělivost :).


Doufám, že vás tenhle příspěvek nenudil. Chtěla jsem jen ukázat, že nám holkám nemusí být 20, aby jsme vypadaly skvěle a už vůbec nemusíme utrácet desítky tisíc za stylové oblečení, stačí jen kombinovat to co máme s pár novými kousky. Sama si myslím, že jsem snad nikdy nevypadala lépe. To si ale říkám každý rok :), takže je jen na vás, zda se mnou budete souhlasit.


Díky za to, že čtete můj blog.


335 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page