top of page

Jak na luxusní šlehané bambucké máslo

Máte rádi bezvodé recepty? Já ano. Na pleť obličeje používám olejová pleťová séra a na tělo buď nějakou pěknou směsku olejů, nebo, a to hlavně v zimně, šlehaná tělová másla. Másla miluju, protože mě jednak baví, jak pod rukou tají, tak i to, jaká je po nich hlaďoučká a vyživená pokožka. Výroba šlehaného másla je jednoduchá, myslím extrémně jednoduchá. Jak docílit pěkně našlehaného máslíčka? Čtěte dál a nechte se inspirovat...

Rozpis na cca 300 ml


Postup výroby

Na výrobu budeme potřebovat hlubokou nádobu (misku, hrnec, sklenici...), ruční šlehač, váhu a samozřejmě obal na hotový produkt.

Postup výroby je jednoduchý. Do nádoby odvážíme olej nebo jejich směs a rozetřeme v nich rýžový pudr, přidáme bambucké máslo a šleháme. Zprvu pomalu, potom zvyšujeme otáčky a šleháme tak dlouho, dokud se máslo nenašlehá minimálně o 1/3.

Hotové našlehané máslo přeneseme do dostatečně velké dózy a máme hotovo.

Na rozdíl od spousty návodů máslo nerozehřívám. Bambucké máslo, pokud je při pokojové teplotě, se nechá krásně vyšlehat, stejně jako klasické máslo.

Pokud se ptáte, proč nejdříve v oleji roztírám rýžový pudr, pak tím jediným důvodem je lepší rozmíchání v másle.

Ryze praktická rada - je lépe vyrábět větší dávku, lépe se to šlehá.


Jak máslo použít

Používá se jako každý jiný tělový krém. Je výživné a vhodné na noční ošetření pokožky, ihned po sprše, dokud je pokožka ještě vlhká.


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny.


Proč uvedené suroviny


Bambucké máslo - použila jsem divoký sběr. Máslo je výživné, zvláčňuje pokožku a bez něj jednoduše šlehané bambucké máslo nevyrobíte...

Oleje - použila jsem skvalan, meruňkový olej a doplnila ho olejovými aktivními látkami - Young lipoactiv a rozmarýnový CO2 extrakt. Výhodou másla je to, že můžete libovolně kombinovat oleje a aktivní látky na olejové bázi, nebo CO2 extrakty. Máslo tak snadno přizpůsobíte svým potřebám.

Rýžový pudr - snižuje mastný pocit na pokožce a dělá jí sametově hebkou


Přiznám se, že jsem natolik zhýralá, že máslo používám na hyaluronové supersérum. Vyrábím si 300 ml dávku a používám ho na pokožku celého těla. Je mi bezmála 44, z kohoutku na Mělnicku teče neuvěřitelně tvrdá voda, která vysušuje jako blázen a sérum se mi osvědčilo. Pokožka nás chrání od narození až do ..., tak proč jí nedopřát jen to nejlepší. Odmění se nám krásným zdravým vzhledem a člověk se pak cítí mnohem lépe.

3 415 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page