top of page

Dvoufázový sprej pro rychlou úlevu od spálení

Kdo z nás to někdy nezažil... Prostě se neuhlídáte a zůstanete na sluníčku déle, než je zdrávo. Právě pro tyhle případy jsem pro vás sestavila dvoufázový sprej, který nejen uleví od nepříjemných projevů spálení od sluníčka, ale zároveň pokožku ochrání. Navíc ho zvládne vyrobit i úplný začátečník. Tak proč se trápit, když si můžeme pomoct vlastnoručně vyrobeným produktem. Pojďme na to.

Rozpis na 100 ml

73 ml heřmánkového nálevu

0,6 g Sensicare


Postup výroby

Připravte si větší kádinku, váhu a dezinfekční prostředek (líh, nebo něco podobného). Bokem si připravte čistou skleničku o objemu 200 ml, do které nasypeme lžíci sušeného heřmánku, který zalijte vroucí vodou a nechte macerovat až do úplného vychladnutí. Nálev by měl být opravdu silný, proto ta lžíce. Heřmánek perfektně pokožku zklidňuje. Místo nálevu lze použít heřmánkový hydrosol. Následně do kádinky přefiltrujte požadované množství nálevu a přidejte zbytek surovin.


Nic víc. Jak můžete sami vidět, je to opravdu jednoduchá záležitost. PH hotového spreje je cca 6, bude ale záležet na použité vodě.


Jak sprej použít

Před použitím je třeba sprej protřepat. Je dvousložkový a silicon se s celligentem bude oddělovat. Po protřepání nastříkejte na postiženou pokožku. Sprej je sestaven tak, aby pokožku nejen zklidnil, ale i ochránil kožní buňky a jejich DNA před destruktivními účinky zvýšeného slunečního záření.


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Proč uvedené suroviny

Coco silicon - suchý emollient (změkčovač), vyrobený z kokosového oleje. Vyniká rychlou penetrací, bez zanechání mastného pocitu na pokožce. Je vhodný i pro velmi citlivou pokožku.

Fucogel - má hydratační účinky

Aloe vera - má blahodárné uklidňující účinky. Má vysoké hydratační, hojivé a regenerační účinky.

Panthenol - má hydratační a hojivé účinky a udržuje pokožku hebkou a měkkou

Celligent - hojí a regeneruje pokožku po spálení od sluníčka až na buněčné úrovni


Nezapomeňte návod sdílet, děkuji :)

599 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page