top of page

Co se zbytkem surovin? Vyrobte si sametový tělový krém.

Aktualizováno: 25. 10. 2018

Máte někdy pocit, že nestačíte spotřebovat všechny suroviny, které si nakoupíte? Nevíte, jak se dá pár surovin zkombinovat do vymazleného DIY produktu? Ukážu vám, jak s trochou fantazie vykouzlit doslova sametový tělový krém ze surovin, které se vám nedej bože válí někde ve skříňce. Už přemýšlíte, z čeho budeme dneska míchat?

V minulém příspěvku jsem vám ukázala, jak si vyrobit Non toxic zubní pastu. Samozřejmě, že na výrobu nespotřebujete celá balení surovin, proto si zbylé suroviny pěkně vyndejte ze skříně, popadněte váhu, kastrol na vodní lázeň, hlubší misku a šlehač, ruční šlehač :). Pokud vám náhodou bude něco chybět tak si doplňte zásoby v mém eshopu. Tak a jdeme na to.


Rozpis na cca 250 ml

20 kapek esenciálního oleje - variantně, já použila levanduli


Do misky odvažte cetearyl alkohol a slunečnicový olej a vložte do vodní lázně. Směs se musí zahřívat dokud se cetearyl nerozpustí. Potom misku vyjměte, přidejte mandlový olej, vezměte si ruční šlehač a opatrně všlehejte bambusový pudr. A šlehejte. Šleháte? Tak šlehejte :) Ne opravdu, směs se musí šlehat, protože jinak z toho nebude ta krásně nadýchaná nádhera z fotky.


Šlehání a hlavně chladnutí jde uspíšit vložením misky do další, větší s ledovou vodou a kostkami ledu. To je potom rychlost. Za pár minut není co řešit. Směs se krásně našlehá. Nakonec přidejte esenciální olej.


Máte hotovo? Tak a teď si naberte trochu krému na prsty a rozetřete ho po ruce. To je nádhera co. Za chvilku ani nevíte, že jste se mazali. Na ruce vám zbude jen ten sametový pocit, který dělá bambusový pudr. Díky němu nezůstane ani mastný film. Snad vám něco v misce zbylo :), takže zbytek pěkně přeneste do 250 ml dózy a použijte po každé koupeli nebo sprše. Uvidíte, že do týdne budete mít pokožku pomalu jako miminko.


Na tenhle krémík můžete použít olej, který máte zrovna po ruce. Meruňkový, jojobový, lískooříškový, makadamový. Fantazii se meze nekladou. Zásoby pak doplňte ZDE. Jeden z olejů, mandlový je navíc za super cenu :), ale jen do dalšího příspěvku.


Příště se spolu podíváme na to, jak využít kaolín.


Krásný den


1 458 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page