top of page

A chřipka nemá šanci

Musím se s vámi podělit o recept, který mě naučila kamarádka Lucka. Od té doby, co si ho dělám a hlavně užívám, mě zimní virózy docela míjí obloukem. Stačit vám bude pár ingrediencí a sami uvidíte,jak suprově to funguje. Jen je třeba trochu pravidelnosti :)


Recept na 4 malé skleničky


cca 200 g zázvoru

2 BIO citrony

2 lžičky skořice

4 lžíce medu

vroucí voda


Nachystáme si 4 skleničky o objemu 150 ml - používám buď ty na fotce (ale používám je i na jiné věci, tak jich nikdy nemám dost), nebo od jogurtu.


Zázvor oškrabeme přesně tak, jak se škrabou nové brambory a nastrouháme ho na hrubém struhadle. BIO citrony omyjeme a nakrájíme včetně kůry na malé kousky. Proto kupuji BIO citrony, protože nechci loupat kůru. Směs v misce promícháme a rozdělíme jí do skleniček asi do 3/4 objemu. Do každé skleničky přidám 1/2 lžičky namleté skořice (to je můj upgrade :)), navrch dáme lžíci medu a zalijeme vroucí vodou.


Doporučuji špikovací jehlou vyhnat z skleničky bublinky. Skleničky uzavřeme a skladujeme v ledničce, kde to několik týdnů vydrží. Mně asi 2, protože to sním :).


Směs můžeme přidávat kam je libo, do bílého jogurtu, do čaje, místo citronu do vody na pití. Zázvor i citron vždycky vyjím.


Věřím, že vám tenhle jednoduchý recept pomůže, stejně jako pomáhá mně. No a mně nezbývá nic jiného než poděkovat Lucce. DÍKY :)


400 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page