top of page

Ša, ša, ša, šampuk

Musím se vám k něčemu přiznat. Mám prostě dilema. Ptáte se proč? Protože pro vás vždycky zveřejňuji recepty, které mám na sobě vyzkoušené a jsem s nimi spokojená. No jo, ale co mám dělat, když mně prostě něco nevyhovuje, ale vím, že to funguje. Babo raď. Dám prostě na vás, protože si o recept píšete, tak tady ho máte :).

Jako co naděláte. Někdy si nějaký výrobek jednoduše zamilujete, ale někdy ne. No a přesně takhle to funguje u mě s šampukama. Zatímco vy je milujete, moje vlasy ne. A je bohužel úplně jedno, z čeho jsou. A nemyslete si, že jsem jim nedala šanci. Naopak, vyzkoušela jsem asi 6 variant z různých surovin, v průběhu několika let. A výsledek? Je to marný, prostě mi nejsou souzené. Ale někdo je naopak zbožňuje, proto jsem pro vás sestavila recept z našich tenzidovek. Pro nezasvěcené tenzidovky jsou to, co laicky řečeno mydlí a odstraňuje špínu a mastnotu.


Rozpis na jeden velký šampuk


5 g koloidního ovsu

20 ml vody - já dala růžový hydrolát

Postup výroby

Do misky odměřte oleje a nechte rozpustit ve vodní lázni. Postupně přimíchejte tenzidy spolu s koloidním ovsem a bambusovým pudrem, vodu a panthenol. Je to trochu piplačka to zpracovat, ale při troše dobré vůle to fakt jde. Jakmile se vám povede to dát pěkně dohromady, vmáčkněte to do nějaké formy. Já jsem popadla plech na mufiny a pěkně jsem to do jedné "bábovky" namačkala. Z formy jsem to vydloubla špikovací jehlou, proto je v šampuku uprostřed ta dírka. Šampuk nechte aspoň jeden den, lépe dva proschnout.


Jak šampuk použít

Šampuk se nanáší na mokré vlasy. Jednoduše jím několikrát po vlasech přejeďte a vlasy si umyjte. Po použití určitě použijte alespoň kyselý oplach, nebo kondicioner. Šampuk je zásaditý a vlas doslova otevře. Aby byly vlasy pěkně hladké, je třeba vlákno uzavřít, a to zvládne právě buď oplach nebo kondicioner.


Varianta použití č. 2 - tak tohle je varianta pro mě. Šampuk použijte jako mýdlo. Stačí přejet po mokré pokožce a potom rukama ten nepatrný povlak pěkně rozetřít. Šampuk dělá naprosto nepřekonatelnou sametově krémovou pěnu.


Proč uvedené suroviny

- tenzidy - tak bez nich to nepůjde. Šampuky jsou na tuhých tenzidech založené. Oba použité tenzidy jsou navíc opravdu jemné a šetrné nejen k vlasům, ale i k pokožce


- kokosák a Sacha Inchi - oba oleje vlasy přímo milují. Dodávají jim potřebnou výživu a zmírňují dopad tenzidů. I když je šampuk složený z opravdu jemných tenzidů, pořád jsou to tenzidy.


- koloidní oves - je výživný, plný proteinů, vhodný pro citlivou pokožku, zmírňuje svědění.

- květinová voda - použijte svou oblíbenou růžovou, levandulovou, jasmínovou, pomerančovou nebo jakoukoliv jinou. Podle druhu obsahuje řadu cenných látek a dodá šampuku jemnou vůni. Navíc bez ní to prostě nespojíte.


- bambusový pudr - je to doslova křemíková bomba, vlasy posiluje.


- panthenol - starý dobrý panthenol. Vlasy regeneruje, dodává jim lesk, posiluje je, zmírňuje svědění.


Kde to všechno koupíte

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Nebudu si přeci na nic hrát a napíšu to rovnou. Za reklamu mě nikdo neplatí a za svoje suroviny ručím. Tak proč se schovávat :) Navíc teď na vás čeká Sacha Inchi za skvělou cenu, ale zase jen do dalšího receptu.


Používáte šampuky? Máte svůj oblíbený recept? Pochlubte se a napište mi do komentáře svoje zkušenosti.

2 114 zobrazení6 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page