top of page

Čistící olejový gel

Olejový gel na večerní čištění pleti je zajímavou a ne příliš obvyklou alternativou čistících pleťových produktů. Přitom šetrně z pleti odstraní makeup i barvičky z očí. To ale doporučuji vyzkoušet opatrně, ne každý totiž snese to, co já. Gel je navíc vhodný pro všechny typy pleti, protože je sestaven z jemných surovin. Pokožka po něm není vysušená, ale naopak zůstane jemná a pružná.

Gel se vyrábí za studena a vyfocen je i postup. Celá výroba trvá cca 5 minut a trochu vás možná bude bolet ruka, ale spotřeba gelu není nijak vysoká, takže vám nějakou dobu vydrží :)

Rozpis na cca 100 ml


Postup výroby je následující. Do čisté misky si odvážíme sucragel. Zvlášť si do kádinky, nebo čehokoliv jiného, odvážíme zbytek surovin a směs olejů promícháme.

Nyní postupně, opravdu po troškách přidáváme směs olejů a mícháme, intenzivně mícháme.


Směs bude postupně houstnout.

Opravdu je třeba být trpělivý a olej přidávat postupně.

Bezprostředně po přidání oleje směs vypadá přesně tak, jak je na fotce výše. Musí se intenzivně míchat, aby se směs spojila a začala se doslova lepit na okraj misky.

Variantně lze do gelu přidat esenciální olej, vhodné jsou citrusy, tea tree, levandule, heřmánek apod, v množství max 20 kapek. Pokud budete používat i na oči, tak raději nepřidávejte nic.


Po vymíchání gelu tento přeneseme do čisté dózy. Používá se jednoduše. Malé množství gelu vmasírujeme do pokožky a následně odstraníme za pomoci vlažné vody. Ve spojení s vodou se z gelu stane mléko, které se snadno smyje. Ještě vlhkou pokožku dočistíme bavlněným tamponem, kterým stáhneme zbytek nečistot. Postup lze samozřejmě opakovat v závislosti na míře používání makeupu :)


Posledním krokem je "dočištění" pleti, postačí květinová voda.



1 738 zobrazení3 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page